Schilderles of schildercursus 10 avonden.

De schilderlessen c.q. schildercursus van 10 weken – elke vrijdagavond. Schrijf je nu in voor de wachtlijst op info@kunstvanderiet.com onder velmelding van “wachtlijst schilderlessen vrijdagavond”.

Deze cursus is bedoeld voor kunstschilders en liefhebbers van schilderen die zich willen verdiepen in de technieken van het olieverfschilderen met de nat in nat techniek.

Bloem volgens de olieverf schildertechniek van Gary Jenkins
« van 5 »

Er zullen diverse thema’s worden behandeld zoals:

 • Bloemen, Rozen, Landschappen, Natuur schilderen in de Gary Jenkins stijl
 • Dieren schilderen in de stijl en volgens de techniek van Mireille van de Riet
 • Landschap schilderen in de stijl en volgens de techniek van Mireille van de Riet

De lessen duren 2,5 uur en een cursus duurt 10 weken, op de vrijdagavond van van 19.30 uur tot 22.00 uur.

De cursussen starten in het atelier van Kunst Van de Riet te Grashoek (NL) met maximaal 4 deelnemers per les. De eerste reeks van dit jaar is reeds gestart!

Deze cursus van 10 weken is met name bedoeld voor mensen die de tijd ervoor willen nemen om zich echt te bekwamen in het schilderen met olieverf volgens de nat in nat techniek.

De lessen kosten normaal € 47,50 per les, nu geldt een speciale actie van € 44,95 per les. Deze korting wordt automatisch verrekend in de webwinkel en geldt ook alleen per cursus van 10 lessen !

U krijgt les van Mireille van de Riet of een zeer ervaren professionele en deskundige kunstschilder-docent(e) die bedreven is in de technieken en in een bepaald thema.

Inbegrepen in de cursus is:

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers.
 • Gebruik schildersezel, acrylverf,oefenkarton,grafietpapier, tekeningen indien van toepassing, foto’s, schorten, papier, babydoekjes, afplakband, gesso, bakjes voor medium,geurloze verdunner en lijnolie.
 • Studiekwaliteit olieverf voor oefeningen
 • Koffie/thee/fris is inbegrepen.

Benodigde materialen

Als u de onderstaande schildersmaterialen reeds heeft dan kunt u deze gewoon meenemen naar de schilderscursus en daar gebruiken!

Originele Gary Jenkins schildersmaterialen kunt u bij Kunst van de Riet voorafgaand of gedurende de cursus kopen in het atelier. Het atelier is geopend op afspraak.

We starten de cursus met studiekwaliteit olieverf en dat is inbegrepen in de cursus.

Om een goede werking te hebben van alle technieken adviseren wij verder het gebruik van originele Gary Jenkins materialen. Dit werkt ook motiverend en zorgt voor mooie resultaten. Gezien de zuinigheid in gebruik zult u na deze cursus nog genoeg verf in uw tubes hebben om nog een aantal mooie schilderijen te maken!

De onderstaande materialen heeft u nodig en deze graag zelf meebrengen of aanschaffen in de winkel van Kunst van de Riet:

 • Oefendoek 30 x 40 cm (aantal nader te bepalen al naar gelang de vorderingen)
 • Fijn katoen schildersdoek(of gelijkwaardige kwaliteit) 40 x 50 cm, deze zijn speciaal geschikt voor het fijnschilderen. Aantal nader te bepalen naargelang de vorderingen.
 • Gary Jenkins olieverfset of gelijkwaardig aan deze inhoud.

Als u alles nieuw zou moeten aanschaffen is de schilderset goedkoper dan alles los kopen!

Verder gebruiken we de volgende penselen:

 • Jenkins Pigment Power Filbert 3/8 inch ) of ½ inch
 • Jenkins Pigment Power Plat penseel 5/8 inch of ½ inch
 • Jenkins Pigment Power Rond penseel
 • Jenkins Pigment Power Blender Large
 • Schilderspallet A4 formaat of A3 formaat

Voor de Filbert en de Platte penselen geldt dat u mag kiezen welke grootte u prefereert, u hoeft dus niet alle vier de maten te nemen.

We wensen u alvast een aangename en leerzame cursus toe !

Data voor 2023 volgen nog.

Inschrijven kan door een email te sturen naar info@kunstvanderiet.nl onder vermelding van 10-weekse schilderscursus. Vervolgens krijgt u van ons een bevestiging toegestuurd, met factuur en routebeschrijving.