Schilderles met olieverf en schildervakanties

Schilderen met olieverf en organiseren van schilderworkshops, schildercursussen en schildervakanties doet Mireille al sinds 2008 onder de naam Kunst van de Riet.

Ze heeft zelfs een aantal jaren voor de leden van Omroep Max schilderworkshops verzorgd. Ze deed dit door heel Nederland. Ook in België heeft zij vaak workshops en cursussen in schilderen verzorgd.

Mireille is gecertificeerd Gary Jenkins Master Art Teacher en ze geeft les in deze techniek. Op een gegeven moment had zij een atelier in Waalwijk, in een groot monumentaal pand en werden de workshops en cursussen vandaar uit verzorgd. In 2017 hebben Willem en Mireille een prachtig pand in Grashoek gekocht en zijn daar dan ook gaan wonen. Het pand heeft een prachtig atelier en vandaar uit worden nu de schilderworkshops, schildervakantie en 3-daagse schildercursus en avond-schildercursussen c.q. schilderslessen verzorgd.

Mireille schildert niet alleen volgens de Jenkins techniek. Zij heeft de Kunstacademie met goed gevolg afgerond en maakt ook schilderijen in opdracht. Ook haar vrije werken vinden gretig aftrek en ze verkoopt regelmatig schilderijen.

Mireille heeft ook aardig wat exposities op haar naam staan, welke u kunt vinden op de pagina exposities. Ze heeft ook op de Regionale Kunstdagen een prachtige erkenning gekregen voor haar schilderij “Sparkling Lillies”. Dit schilderij was namelijk gekozen tot beste regionale schilderij door jury en publiek. Dit zorgde voor een plek op de Nationale Kunstdagen!

Er zijn door Mireille een paar leuke verhalen geschreven, welke zijn gepubliceerd op Nederweert24 en ook te vinden op deze website, onder het kopje verhalen.

Heel veel plezier op deze website!

Geschilderd door Mireille van de Riet van Kunst van de Riet