Een bijzonder kunstwerk in goud

Toen mijn vader was overleden wilde ik iets bijzonders en persoonlijks maken. Zijn nagedachtenis eren. Hij was een bijzonder man, met flair. Hij dacht groots en wilde altijd het beste, niet alleen voor hemzelf maar ook voor anderen. Wat past er dan nog meer bij dan goud? Maar hoe ga ik dat doen? Een hanger maken met een afdruk erin, daarvoor moet je bij een juwelier zijn. Ik wilde zelf iets maken. Mijn energie in iets van wat van hem was, dus zijn vingerafdruk gebruiken was een goed idee. En hoe krijg ik dat dan in bladgoud? Na enig denkwerk wist ik het ineens! Gelukkig heb ik ook geleerd hoe je met bladgoud moet werken en hoe je dat op allerlei verschilldende materialen kan verwerken. En ik hou zelf enorm van stenen, natuurstenen, edelstenen, halfedelstenen, genezende stenen, kortom teveel om op te noemen. En ik heb al een aardige stenenverzameling en ik heb er ook een hoop weggegeven! En ineens zag ik de steen die ik wilde gebruiken, een mooie platte steen, mooi neer te zetten op een kleine standaard. Ik wist het, daar ga ik zijn vingerafdruk in bladgoud op maken.

Zo gezegd, niet zo gedaan. Eerst moest ik zijn vingerafdruk vergroten. Ik heb gekozen voor zijn duim, op deze manier laat hij me altijd zien dat ik goed bezig ben! Ook al twijfel ik daar soms aan… Even kijken naar deze steen, en hup, het gaat weer! Dus zijn duimafdruk heb ik vergroot en overgebracht op de steen. Vervolgens heb ik stukje bij beetje elk deeltje ingesmeerd met de speciale lijm voor bladgoud en daarna heb ik het bladgoud erop gezet. Ik heb het afgelakt met schellak. Wist je dat schellak gemaakt wordt van luizen? Bizar he! Kortom het is al met een een heel mooi en natuurlijk geheel geworden. En het blinkt ook nog eens prachtig. Een lust voor het oog. Ik ben er trots op!!!

Dit is de vingerafdruk van mijn vader zijn duim, uitvergroot en in bladgoud vastgelegd op een bijzondere natuursteen. Dit is het geworden.